Teun Huijben - "Geef mij maar een goed experiment!"

Nanobiology

Monday 25th of April 2016

Posted by Honours Association

TNW Honours student aan het woord

Teun Huijben, 21 jaar, houdt van hardrijden (op de schaats), zit in het tweede jaar van de bachelor nanobiologie en is Honours student bij de TU Delft.

Waarom doe je honours?

Voor de uitdaging en om iets extra’s te doen naast mijn studie. Door het Honours Programme krijg ik straks geen standaard diploma, maar laat ik zien dat ik meer heb gedaan dan het gewone studieprogramma. Ik kan door het HPD meer onderzoek zien en doen dan in de opleiding gebruikelijk is. Nanobiologie is vrij theoretisch en zo kan ik zelf alvast proeven van de praktijk. De skills vakken van interfacultaire honours programma zijn ook erg nuttig. Ik zou die niet zo snel uit mezelf volgen.

Wat is je gekste talent?

Ik kan heel goed keukens bouwen van touw en palen (pionieren).

Wat is je leukste honours vak of project?

Het research project. momenteel help ik mee in het Cees Dekker Lab op bionanoscience. Ik help een PhD-student bij zijn onderzoek. Door Honours kom ik in aanraking met dingen als communicatie, presenteren en veel meer. Ik doe niet alleen experimenten, maar leer ook inhoudelijk veel over onderzoek doen. Bijvoorbeeld dat een experiment alleen wat waard is als je ook veel controle experimenten doet. Mijn experimenten zijn er op gericht om DNA door nanopores te transporteren.

Hoe combineer jij je studie en het honours programme?

De kunst is om ook normale vakken goed te blijven doen. Daarom probeer ik zo min mogelijk colleges te missen. We hebben elke week wel een ochtend of middag collegevrij zodat ik onderzoek kan doen. Het interfacultaire progamma ligt meer vast dus is lastiger te combineren. Ik plan de 30 EC er vooral naast. Ook doe ik vrijwillig met een hoop experimenten mee, zonder er punten voor te krijgen.

Wat zou je veranderen aan het honours programme?

Meer activiteiten samen met alle honours studenten van verschillende studies mag van mij! Het is super leuk en leerzaam om die studenten te ontmoeten. Zij kijken namelijk op een totaal andere manier naar dingen en dat is mooi om te zien. Daarnaast zou ik willen dat we eerder kunnen beginnen met honours, bijvoorbeeld al na een semester. Na een half jaar weet je echt wel of een student goed kan studeren. Zo ben ik in mijn eerste jaar al begonnen met extra onderzoek en pas in het tweede jaar kon ik dit voor het honours programme gaan doen.

Mijn persoonlijke honours hoogtepunt is…

Dat mijn onderzoeksexperimenten zijn gelukt! Het idee bestond al, maar dat ik het daadwerkelijk heb bewezen is fantastisch.

Over vijf jaar…

Hoop ik op een PhD-positie binnen de biophysics.