Eva Rikkers - "Ik doe het liefst elke avond wat!"

Systems Engineering, Policy Analysis & Management

Friday 10th of June 2016

Posted by Honours Platform

I am honoured: Eva Rikkers

Eva Rikkers, 22 jaar, Bachelor Technische Bestuurskunde, dit jaar studentenraad, zeer fanatieke skiër.

“Ik doe het liefst elke avond wat!”

Waarom doe je honours?

In mijn eerste jaar heb ik er naast mijn studie niet veel bijgedaan, behalve lid zijn van een studentenvereniging. Met honours kon ik het 2e jaar uitdagender voor mezelf maken. Ik doe honours zolang ik het leuk vind en er iets uit kan halen voor mezelf. Mijn studie is heel erg gaaf dus ik wil daar inhoudelijk bij aansluiten. Het onderwerp consumentengedrag vind ik erg interessant dus een deel van mijn honours programma richt zich op kennis daarover opdoen (bij IO).

Wat is je gekste talent?

Dat is dat ik letters tel. 20 letters!

Wat is je leukste honours vak?

Dat was voor mij de persoonlijk leiderschap module. Die vond ik leuk omdat het interfacultair was en dus met studenten van alle studies. De kracht van dat vak is dat er veel aandacht is voor het leren kennen van jezelf. Wie ben je, wat wil je. Dit komt tot uiting als je jouw kracht moet inzetten binnen groepswerk. Ik heb er zelfs een startup uitgehaald! Binder-done that! genaamd.

Hoe combineer jij je studie en honours?

Inplannen gaat goed, want ik werk heel gestructureerd. Ik ben echt een pietje precies. Het vergt wel veel zelfdiscipline.

Wat zou je veranderen aan het honours programme?

Op dit moment zit de kracht van honours in het interfacultaire gedeelte. Voor het facultaire gedeelte moet je veel zelf uitzoeken en regelen. Aan de ene kant is dit goed, aan de andere kant wel heel vrijblijvend zo. Daarnaast zou ik het leuk vinden als TB honours studenten een echte case mochten aanpakken. We zijn hele capabele studenten, dus het zou een goede investering zijn om ons naar een bedrijf te laten gaan en zo de trots van de faculteit te laten zien.

Over 5 jaar…

Hoop ik in het buitenland te werken. Ik weet natuurlijk niet precies waar, maar ik hoop bij een vet consultancy bedrijf. Iets heel wiskundigs lijkt me ook wel wat en dan aansluiten bij mijn interesse in consumentengedrag. Bijvoorbeeld als ik in een skigondel zit bestudeer ik het mechanisme en de processen, zodat ik precies kan berekenen hoe lang mensen nodig hebben om uit te stappen.